Čisté světlomety pro bezpečnou jízdu 

Autochemie

Kontrolujete světla vašeho vozu, jestli svítí dostatečně? Měli byste to občas udělat, protože světlomety jsou pro bezpečnost vozu i všech pasažérů zásadní. Nejde jen o to, aby řidič viděl na cestu, ale také o to, aby vůz dobře viděli ostatní. Přesto je kvalita a intenzita světel často podceňovaná. Plast, z něhož je většina dnešních světlometů vyrobená, podléhá povětrnostním vlivům. Časem oxiduje, vytvoří se na něm škrábance a trhlinky, které se zanášejí nečistotami. Původně zcela průsvitný plast pak propouští stále méně potřebného světla.

Babské rady raději neposlouchejte

Majitelé vozů se často ptají, jak se dají zašlé světlomety rychle renovovat, jak jim vrátit zašlý lesk a průsvitnost. Odpovědí najdete na internetu celou řadu. „Samodomo“ návody většinou pracují s nejlevnějšími domácími surovinami, jako je citronová šťáva, jedlá soda, zubní pasta, smirkový papír nebo dokonce repelent. Je známou věcí, že citronová šťáva i jedlá soda mají určité bělící účinky. Při čištění světlometů ale bělící efekt nevydrží příliš dlouho. Ani citron, ani soda nedokáží vyhladit drobné škrábance a trhlinky v plastu, v nichž se nečistoty zachycují.

Smirkový papír umí poškrábaný plast do jisté míry vyhladit, ale v nezkušených rukách hrozí také poškození laku kolem světlometů. Ještě větší pozor je třeba dávat při použití repelentu. Ten dokáže povrch plastu rozpustit a trhlinky se pak dají vyhladit. Zároveň však působí jako rozpouštědlo i na lak vaší karosérie, takže si můžete víc problémů přidělat než vyřešit.

Čisté světlomety pro bezpečnou jízdu

Renovace světel s jistým výsledkem a bez rizika

Pokud chcete mít jistotu, že nepoškodíte lak svého vozu a dosáhnete jasných a zářivých světlometů za krátkou dobu, využijte raději profesionální prostředky. Budete sice muset investovat větší částku než při nákupu repelentu, kromě zářivého výsledku ale získáte také dlouhotrvající efekt ozdravné kúry. V sadě na rychlou obnovu světlometů TURTLE WAX je totiž posledním krokem celého procesu přeleštění světel ubrouskem s ochranným keramickým a akrylovým prostředkem. Ten zajistí ochranu světlometů až po dobu jednoho roku.

Nemusíte mít strach, že s profesionální sadou strávíte čištěním světlometů příliš mnoho času. Stačí vám pár minut na provedení několika kroků a výsledek bude famózní. Nepotřebujete žádnou vrtačku ani jiné elektrické nářadí, všechno zvládnete pohodlně ručně jenom s tím, co je připravené v sadě. Stačí světlomety vyčistit připraveným tekutým prostředkem, přeleštit brusným čtverečkem, znovu přetřít tekutou směsí a na závěr konzervovat plast ubrouskem s obsahem pryskyřice.

Nová a unikátní technologie Heal & Seal obsahuje lešticí látky pro mikrofiniš a dokáže odstranit škrábance i silnou oxidaci z povrchu plastů. Díky nové technologii je práce s renovační sadou o 35% rychlejší a také efektivnější.

A pokud se vám nechce investovat čas, peníze ani energii do celé renovační sady, přesto však toužíte po zářivějších světlometech, vyzkoušejte čistič světlometů a škrábanců 2 v 1. U tohoto přípravku stačí jediná aplikace a přeleštění utěrkou z mikrovlákna. Obsahuje jak látky k odstranění oxidace a škrábanců, tak látky ochranné, které zajistí větší odolnost plastů k nejrůznějším povětrnostním vlivům. Vylepšení světlometů je tak otázkou pár minut, efekt je naopak dlouhotrvající.

Péči o světla vašeho vozu se nevyplatí podceňovat. Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv z čisticích prostředků na světlomety, výsledek uvidíte na první pohled. Vyberte si v našem e-shopu a zajistěte si bezpečnější jízdu díky nepřehlédnutelným světlům.