Jarní vychytávky pro bezpečnou jízdu

Autochemie

S jarními měsíci přichází nejen ostré sluneční paprsky, ale také nálety brouků, much a dalšího hmyzu, který ulpívá na skle a karoserii auta. Čistá čelní skla beze šmouh, zaschlého hmyzu a jasný výhled jsou předpokladem bezpečné jízdy.

Čistý výhled

První pomoc, jak se zbavit nánosů mrtvých mušek a brouků z čelního skla a světlometů při jízdě, jsou letní směsi do ostřikovačů. Na jaře vyměňte zimní kapalinu do ostřikovačů za tu letní. Šmouhy na skle se ukáží vždy v tu nejnevhodnější dobu především v ostrém ranním slunci, nebo při západu sluníčka.

Coyote nabízí široký sortiment letních kapalin do ostřikovačů, které neobsahují zbytečná barviva, aktivní látky dokonale vyčistí sklo a nezanechávají šmouhy.

Novinkou jsou nano letní směsi, které díky nanotechnologii čistí skla ještě důkladněji a rychleji. Nanočástice vyrovnají povrch skla, to je perfektně hladké a nečistoty a hmyz na skle neulpívají. Navíc chrání stěrače, udržují jejich pružnost. Letní kapaliny mají příjemnou ovocnou vůni a prodávají se v praktických kanystrech.

Čistá okna a plasty

Podobnou službu udělá Coyote čistič skel a plastů. Jedinečné složení přípravku rychle vyčistí jak skla, tak plasty vozu. Na povrchu nezanechává šmouhy. Sklo vyčistí během pár sekund. Na sklo se aplikuje ze vzdálenosti 20 cm a nechá se chvíli působit. Poté stačí jen vyleštit suchým a čistým hadříkem.

Na plastech nechte působit alespoň 3-5 minut, během nichž přípravek rozpustí i zašlou špínu, pak už jen stačí povrch setřít utěrkou z mikrovlákna. A jako bonus vám ještě ještě příjemně provoní interiér.

Odstraňovač hmyzu

Nánosy zaschlého hmyzu mohou na skle a laku udělat pěknou neplechu. Kyselé šťávy a agresivní kyseliny se rozprsknou při nárazu na povrch a při dlouhodobějším působení mohou poškodit jak sklo, tak lak vozu. Teplé sluneční paprsky hmyz na povrch doslova přiškvaří.

Pomoci si můžeme dlouhým namáčením povrchu a následným oplachem. Rychlejší a jednodušší cestou je použití spreje proti hmyzu Coyote Odstraňovač hmyzu. Koncentrovaný přípravek účinně odstraní hmyz z čelního skla, masky chladiče, reflektorů, karoserie během chvilky. Stačí aplikovat na studený povrch a nechat působit dvě minuty a setřít suchým hadříkem. Při velkém množství hmyzu je někdy nutné postup opakovat. Rozhodně se nemusíme bát, že by poškodil lak.

Novinka na čalounění a plast

Novinkou na trhu na čištění a dezinfekci povrchů je Coyote Antibakteriální čistič čalounění a plastů. Přípravek obsahuje účinnou látku didecyl(dimethyl)amonium-chlorid, který se používá jako antiseptikum a dezinfekční látka. Přípravek čistí jak plasty, tak čalounění a neutralizuje nepříjemné pachy v interiéru.

Čalounění nejprve vyluxujte a přípravek naneste ze vzdálenosti 20 cm. Rozetřete nejlépe navlhčenou houbou nebo hadříkem a nechte působit 5 minut. To je čas, který je nutný k dosažení biocidního účinku. Poté setřete z povrchu. Při velkém znečištění aplikaci opakujte.

Přejeme vám čistou a voňavou jarní jízdu, protože je to easy!